Tarta cu branza de vaci si stafide Lasă un comentariu

Rețetă trimisă de către Lucia Bondoc

Inainte de a incepe Saptamana Mare, in alti ani aveam parte de multe pregatiri, cumparaturi si alergatura prin magazine. Anul acesta, ne intoarcem la lucrurile simple si alegem sa ne bucuram mai mult de timpul petrecut impreuna, sa ne preocupam mai putin de cumparaturi si lucruri materiale.

Din fericire, oamenii faini ai orasului nostru s-au implicat in initiativa de suport a producatorilor locali si ne ajuta, pe aceasta cale, pe fiecare dintre noi sa ne putem procura produse de calitate livrate direct la usa noastra. E sigur, e sanatos si e rapid!

Nu stiu cum e pentru voi, dar pentru mine, Lucia, mama de Alexandru (1 an si 10 luni), sotie, profesionist in IT care lucrez deja de 4 saptamani de la biroul de acasa (#stamacasa) , pasionata de gatit si blogger culinar (pagina Cooking for Alexandru), e o adevarata binecuvantare sa primesc produsele la un click sau telefon distanta.

Cum #sharingiscaring , impartasesc si cu voi o reteta usoara si rapida de tarta cu branza, inspirata din comunitatea Mybabyfood , cu care puteti inlocui pasca traditionala. E fara drojdie (stim cu totii ca in vremurile acestea drojdia e “aur” pentru cine o detine), fara dospire si nepretentioasa. Asta nu ii rapeste insa din deliciu. Va asigur ca va disparea rapid de pe masa!

Pentru crusta (tavita de tarta clasica, cu diametrul de 18 cm)

  • 75 gr unt rece,
  • 75 ml lapte rece,
  • 225 gr faina,
  • 2 curmale maruntite (sau 3 linguri de miere sau zahar dupa preferinte)
  • Esenta de vanilie (dupa gust).

Am amestecat repede ingredientele (fie cu varful degetelor, fie cu robotul sau mixerul).

Am dat la rece 30 min aluatul, timp in care am pregatit umplutura:

  • 500 g branza de vaci,
  • 2 linguri pline cu smantana cremoasa
  • 2 oua,
  • 1 pahar stafide hidratate in apa minim 10 minute
  • 4-5 linguri miere sau zahar dupa pofta fiecaruia (noi preferam mierea pentru aportul ei superior in nutrienti)
  • 2 linguri gris
  • 1 zahar vanilat.

Am impartit aluatul in doua (2/3 din el pentru baza iar 1/3 pentru grilaj). Am intins foaia de baza, asezat-o in tava (unsa in prealabil cu unt), am presarat 1 lingura de gris peste ea apoi am turnat umplutura de branza. Deasupra am “construit” un grilaj si niste mici inimioare, am uns-o cu ou si am presarat seminte de susan negru.

Apoi am copt-o 30 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade. Foarte important: Asteptati sa se raceasca inainte de a o taia, chiar daca va e greu! 😊

Va urez pofta buna si Sarbatori Pascale linistite.


Lasă un răspuns