Clătite dulci Lasă un comentariu

Amalia lucrează în domeniul HR, dar pe lângă asta, de 2 ani jumate e mămică și pasionată de gătit sănătos acasă. Drept urmare ne-a scris:

Când avem poftă de ceva dulce, mereu apelez la clătite. Iar de când Vladimir este ajutorul meu în bucatatie parcă toate preparatele mele sunt mult mai delicioase!

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 1 lingură de miere
  • 250 ml lapte
  • 8-9 linguri de făină albă
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Într-un bol spargem ouăle, adăugăm praful de sare și amestecăm. Adăugăm mierea apoi făină, lingură cu lingură, în timp ce adăugăm și laptele.

Aluatul trebuie să fie cremos dar subțire.

Încingem tigaia pentru clătite, ungem puțin tigaia să nu se lipsească clătitele. Cu ajutorul unui polonic punem aluatul în tigaie și prăjim clătita câte 1 minut pe fiecare parte.

Noi am umplut clătitele cu dulceață de dovleac și dulceață de zmeură.


Amalia Vlaicu

Numele meu e Amalia, de profesie sunt HR, dar pe lângă asta sunt de 2 ani jumate sunt mamica si pasionata de gatit sanatos acasa.
Am stat in maternitate cu Vladimir timp in care pe langa activitatile specifice cresterii copilasului, mi-am descoperit o pasiune mai veche: gatitul sanatos.

Am o pagina ZEN pe instagram unde am adunat o comunitate draguta, aici postez retele mele sanatoase, activitati din viata noastra de familie si cel mai important Vladimir este activ in toate retetele mele.


Lasă un răspuns