Gustul uleiurilor Luna Solai și De la Luna premiat în Marea Britanie cu o stea de aur Great Taste Lasă un comentariu

Uleiurile de floarea soarelui, rapiţă şi nucă Luna Solai şi De la Luna, realizate de firma clujeană Taf Presoil, au fost premiate cu câte o stea de aur la Great Taste Awards 2020, o prestigioasă competiție internațională organizată în Marea Britanie, dedicată produselor alimentare și băuturilor, ce a avut loc la sfârșitul lunii septembrie.

“Miros dulce, de fân proaspăt cosit, de culoarea paielor, galben-auriu. Gust ce oferă o senzație mătăsoasă, cu note subtile de arahide- moale și fin. Galben intens, de culoarea gălbenelelor, cu miros de fân, paie și varză proaspătă. Corpolent și mătăsos, cu o onctuozitate extrem de bogată și cu note subtile de arahide. Cu un gust fin, este un ulei cu un profil de o neutralitate elegantă și o dulceață sofisticată.”, așa sună descrierea făcută de jurații Great Taste Awards pentru uleiul de rapiță presat la rece realizat de firma din Cluj.

Din juriu au făcut parte 144 de critici culinari, bucătari, chefi, proprietari de restaurante, producători și comercianți, dar și jurnaliști specializați în gastronomie, având probabil cele mai educate gusturi din lume. Astfel, Great Taste este o recunoaștere a calității râvnită de producătorii mari și mici, o medalie de onoare și un indicator de excelență a gustului produselor acestora.

Recunoscut ca simbol al excelenței, atât de către consumatori cât și de către retaileri, Great Taste premiază, mai presus de orice gustul.

Felicia Tulai, fondator al producătorului de ulei presat la rece Luna Solai

Uleiurile produse de Taf Presoil şi comercializate sub brandurile de la Luna şi Luna Solai sunt realizate exclusiv din materie primă locală. Compania produce anual o cantitate de aproximativ 100.000 de litri de ulei. LunaSolai, fabricat prin tehnologia presării la rece, este un produs natural, obţinut din seminţe alese cu grijă, nesupuse tratamentelor termice sau chimice. Uleiurile astfel procesate păstrează bogăţia de elemente nutritive, vitamine, minerale conţinute de seminţele din care sunt fabricate/făcute.

Ce înseamnă Great Taste? 

Great Taste, a luat naștere în 1994 și este organizat de către Guild of Fine Food (Breasla Mâncărurilor Fine), și a jurizat peste 158,000 de produse în ultimii 27 de ani; fiecare produs este degusta ‘în orb” de către o echipă de jurați dedicați identificării celor mai rafinate gusturi, fie că este vorba de alimente sau băuturi, indiferent de brand sau modul de ambalare.

Interpretarea Stelelor Great Taste

★★★  Alimente extrem de gustoase
Aproximativ 1.5% dintre produse primesc acest calificativ în fiecare an- nu plecați din magazine fără să achiziționați produsul!

★★  Deasupra și peste măsură de gustos
10% dintre produse primesc acest calificativ

★  Alimente ce au o savoare fantastică
Aproximativ 30% dintre produse primesc acest calificativ în fiecare an.

Ce urmăresc jurații Great Taste?

Aceștia urmăresc o textură excelentă și aspect desăvârșit. Aceștia evaluează calitatea ingredientelor și maniera în care producătorul a reușit să le pună în valoare, dar mai presus de orice, jurații caută gusturi excepționale. 

Ce semnifică acest premiu pentru producători?

Recunoscut ca simbol al excelenței de către consumatori, retailer și alți actori ce fac parte din sistemul alimentar, obținerea unui premiu Great taste poate crea noi oportunități pentru producători ce devin punct de interes pe harta gastronomică a lumii. 

De ce premiul este important pentru consumatori?

Simbolul Great Taste este garanția că produsul a fost testat într-un proces riguros și independent, și că cel mai important aspect al produsului nu este modul de ambalare sau o strategie de marketing bună, ci gustul. 

Lasă un răspuns