Vineri, 16 octombrie, marcăm Ziua Mondială a Alimentației Lasă un comentariu

Alimentele pe care le cumpărăm, le consumăm – și uneori, ca să nu spunem că de prea multe ori, le risipim – au impact asupra vieții altor oameni și asupra mediului înconjurător. Tocmai de aceea, în acest an, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) dedică această zi, 16 octombrie, producătorilor de alimente.

Fiecare dintre noi poate să contribuie la sprijinirea producătorilor de alimente!

ALEGE O ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ ȘI DIVERSIFICATĂ

Atunci când alegem să consumăm alimente variate, încurajăm producătorii să pună pe piață o gamă largă de alimente. Acest lucru nu numai că este sănătos pentru organismul nostru, dar este benefic și pentru sol și mediul înconjurător. O dietă diversificată favorizează biodiversitatea!

ALEGE PRODUSE LOCALE

De fiecare dată când poți face acest lucru, ajută-i pe eroii alimentelor prin cumpărarea produselor proaspete, locale. Făcând acest lucru îi vei ajuta pe micii fermieri care produc aceste alimente, contribuind totodată și la dezvoltarea economiei locale.

Partea bună este că ai de unde să alegi. De la produse alimentare, până la haine, încălțăminte, accesorii, mască de protecție și casă, grădină și bricolaj… găsești cam tot ce ai nevoie, produs local. În Cluj.

ALEGE PRODUSE DE SEZON

Îți poți reduce amprenta de carbon dacă cumperi alimente de sezon. Atunci când trece sezonul de producție, alimentele trebuie să fie importate și transportate pe distanțe mari.

Produsele de sezon sunt proaspete și de multe ori mai gustoase și mai sănătoase.

#Foodheroes

Poți folosi acest card pentru a distribui sfaturile prietenilor, membrilor familiei… comunității tale, folosind eticheta #foodheroes și / sau #madeincluj.

Dacă lucrezi în domeniul producției de alimente și / sau ești unul dintre cei care depun eforturi pentru a promova un consum sustenabil și responsabil de alimente, te invităm să ne împărtășești povestea ta și sfaturile din acest articol.

În cazul în care vrei, poți (apreciem!) să ne etichetezi când faci postarea, @madeincluj, astfel încât să primim și noi o notificare atunci când îți publici povestea.

We make Cluj, together.

Lasă un răspuns