Tagliatelle cu bacon crocant, dovlecel și roșii cherry

Nu cred că există persoană care să fi refuzat vreodată o porție de paste. Pastele sunt cele mai versatile ingrediente, iar dacă sunt și de calitate, așa cum sunt cele de la A.L.T.O Paste Artizanale, atunci nu îți rămâne decât să îți pui imaginația într-o farfurie.

Eu am pregătit tagliatelle cu bacon crocant, dovlecel și roșii cherry, iar deasupra le-am servit cu parmezan și extra bacon crocant.

INGREDIENTE (2 porții):

  • 140 gr. tagliatelle A.L.T.O pasta
  • 100 gr. bacon
  • 1 dovlecel mic
  • 10 bucăți roșii cherry
  • 5 căței usturoi
  • 4-5 linguri sos de roșii
  • Condimente după gust: sare, piper, busuioc uscat, chili picant (boia picantă)
  • Pentru servit: parmezan ras

PREPARARE:

  1. Pune Tagliatelele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Pentru 2 porții sunt suficiente 140 gr. paste nefierte. 

Sfat: fierbe cu 1 minut mai puțin decât scrie pe ambalaj pentru că le vei amesteca și cu sosul la final. Pastele se fierb mereu al dente

  1. Între timp poți să faci sosul. Taie baconul în cubulețe mici și lasă-l la prăjit la foc mic până devin crocante. Nu mai pune ulei în tigaie pentru că este suficient grăsimea pe care o va lăsa baconul în timp ce se prăjește. Scoate baconul din tigaie și așează-l pe o farfurie sau un tocator.
  2. Călește 4-5 căței de usturoi zdrobiți în aceeași tigaie în care ai prăjit baconul, adăugând la nevoie puțină apă din oala în care fierb pastele.
  3. Adaugă în tigaie dovlecelul tăiat în felii subțiri + 3 polonice de apă și lasă la foc mic până scade apa. Adaugă 10 roșii cherry tăiate în jumate și lasă-le în tigaie până se înmoaie. Toarnă încă 1 polonic de apă de pe paste. 
  4. Pune 4-5 linguri sos de roșii, amestecă, apoi adaugă și baconul crocant. Condimentează după gust cu sare, piper, busuioc uscat și chili picant (boia picantă).
  5. Păstrează o parte din bacon și taie-l mai mărunt. Va fi perfect de pus în farfurie peste tagliatelle împreună cu puțin parmezan.
  6. Pune pastele fierte în tigaie, amestecă și lasă 15-20 secunde la foc mic.
  7. Așează tagliatellele cu bacon, dovlecel și roșii cherry într-o farfurie.
  8. Deasupra adaugă parmezan și extra bacon crocant.

 POFTĂ BUNĂ!


Sunt Nicoleta Catargiu, născută în Maramureș, dar Clujul ,,m-a adoptat” deja de 8 ani și aici am de gând să rămân în continuare.

Fain la Cluj!

Activez pe un blog culinar de aproape 4 ani, însă pasiunea pentru gătit o am de mică, de când stăteam pe lângă bunica și mama în bucătărie încercând să fur meserie. Sună clișeic, dar gătitul mă relaxează.

Nu am fost niciodată adepta mâncărurilor sofisticate sau complicate, ci mai degrabă a celor simple, dar cu gust, făcute cu puține ingrediente în stare cât mai naturală. Așa cum am văzut la bunica și mama.

Website | Facebook | Instagram