Sufleu de cartofi, dovlecel și telemea

Rețetă propusă de Andreea Pleșa care este soție și mămică, lucrează în domeniul IT, iar în timpul liber gătește, fiind pasionată de fotografie.

La noi în casă cartofii și dovlecelul sunt două alimente aflate la poluri opuse dacă ne întrebi de gusturi, aproape de fiecare dată dovlecelul pierde teren în fața gustoșilor cartofi. Însă nu putem trece cu vederea faptul că dovlecelul este foarte sănătos și este recomandat să fie prezent în alimentația tuturor.

Chiar daca nu esti un mare iubitor de dovlecel (ca și noi), un sufleu de cartofi, dovlecel și telemea îți va face cu siguranță papilele gustative să se bucure. Și ce e cel mai important e ca acest sufleu este la fel de bun și cald și rece.

Ingrediente (cca 4 porții):

  • 5 cartofi medii
  • 2 dovlecei
  • 200g telemea proaspătă
  • O ceapă verde
  • 2 ouă
  • 140g iaurt
  • pătrunjel verde, mărar
  • Sare și piper după gust
  • puțin ulei

Cartofii se fierb cu puțină sare, încât să se înmoaie puțin. Ulterior se dau pe răzătoare, împreună cu telemeaua și dovleceii.

Se pun legumele într-un bol încăpător și peste ele se adaugă ceapa verde tocată, ouale batute, iaurtul, mărarul și pătrunjelul tocat. Se adaugă sare și piper după gust și se omogenizează totul.

Se pun în formă de tartă unsă cu puțin ulei sau în forme mai mici, individuale și se d3a la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 45 minute sau până se face o crustă frumoasă. Se servește cu iaurt sau ca și garnitură lângă orice friptură.

Poftă bună!


Andreea Pleșa

Salutare! Sunt Andreea Pleșa, iar Clujul este casa mea de peste 10 ani și simt că cu oamenii de aici sufletul meu rezonează cel mai bine. Despre mine ar fi multe de scris, însă vreau să mă rezum la câteva cuvinte. Sunt soție și mămică, care lucrează in domeniul IT. În timpul liber gătesc, sunt pasionată de fotografie și sunt (și) make-up artist.

Gătitul este o pasiune de a mea de când eram mică, când experimentam tot felul de rețete alături de mama, iar când am crescut, am început să testez rețete de la cele mai simple, până la cele mai sofisticate.

În urmă cu ceva timp am început să îmi scriu rețetele și pe social media, mă găsiți pe

Facebook și Instagram