Drob de pui, o rețetă simplă de la Corina Ureche Lasă un comentariu

Drob de pui am azi pentru voi, gustos si parfumat cu verdeturi. Reteta este una foarte simpla, chiar si pe mine m-a surprins, desi am mai facut-o pana acum. Parca acum totul a mers mult mai repede.

Sa stiti ca nu am o problema cu drobul de miel, ba dimpotriva. Imi place chiar foarte mult, nu stramb din nas daca il vad pe masa. Totusi, varianta unui drob de pui mi s-a parut mai usoara din toate punctele de vedere pentru aceste sarbatori. In plus, nu am prapur si nu am avut vreme sa umblu sa caut. Dar va asigur ca si drobul de pui a carui reteta o gasiti mai jos este la fel de gustos si chiar va incurajez sa incercati reteta ca sa vedeti cat de mult seamana la gust cu cel de miel. Noua tare ne place.

Singura mea durere in legatura cu acest drob este ca nu am gasit si putina leurda. Se pare ca am nimerit la aprozar in ziua in care toate gospodinele din comuna au gatit cu leurda. Ar fi mers atat de bine! Stiu asta pentru ca am incercat in trecut si ne-a placut foarte mult aroma subtila de usturoi.

Asa ca daca aveti la indemana niste leurda, o tocati maruntel si o adaugati in compozitie. Cu placere si Sarbatori frumoase sa aveti!

Ingrediente drob de pui:

  • 650 g ficat de pui
  • 350 g piept de pui
  • 2 legaturi patrunjel
  •  2 legaturi marar
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 ceapa alba (medie)
  • 4 oua mari sau 5 mai mici
  • sare si piper (dupa gust)
  • putin ulei de floarea soarelui

Mod de preparare drob de pui:

Mai intai am pus la fiert carnea, in doua oale separate. In apa in care am fiert pieptul de pui am adaugat si putina sare. Ficatul de pui l-am curatat de pielite inainte de a-l fierbe.

Pana carnea a fiert si s-a racit, m-am ocupat de restul ingredientelor:

  • am tocat marunt patrunjelul si mararul,
  • am taiat marunt ceapa alba si rondele ceapa verde,
  • am pus uleiul intr-o tigaie si am calit putin ceapa alba, apoi am daugat-o si pe cea verde. Le-am lasat impreuna pana s-au inmuiat putin, apoi le-am tras de pe foc.

Intre timp pieptul de pui si ficatul s-au racit, asa ca le-am taiat cubulete. Operatiunea asta se face mai repede decat ati crede, asa ca nu va speriati, nu o sa taiati cubulete o zi intreaba.

Bun. Am pornit cuptorul la 180C si am pus hartie de copt intr-o tava de chec. Intr-un bol mare am pus carnurile taiate, ceapa verde si cea alba si verdeturile maruntite. Am adaugat sare si piper, am amestecat si am gustat sa vad daca mai e nevoie de condimente. Dupa ce am potrivit de gust am spart ouale si am amestecat totul bine de tot.

Le-am pus pe toate in tava pregatita, am nivelat frumusel si am dat tava la cuptor pentru 35 de minute. Drobul a iesit rumen si fain.

Intre timp pieptul de pui si ficatul s-au racit, asa ca le-am taiat cubulete. Operatiunea asta se face mai repede decat ati crede, asa ca nu va speriati, nu o sa taiati cubulete o zi intreaba.

Bun. Am pornit cuptorul la 180C si am pus hartie de copt intr-o tava de chec. Intr-un bol mare am pus carnurile taiate, ceapa verde si cea alba si verdeturile maruntite. Am adaugat sare si piper, am amestecat si am gustat sa vad daca mai e nevoie de condimente. Dupa ce am potrivit de gust am spart ouale si am amestecat totul bine de tot.

Le-am pus pe toate in tava pregatita, am nivelat frumusel si am dat tava la cuptor pentru 35 de minute. Drobul a iesit rumen si fain.

Aceasta a fost reteta de drob de pui, sper sa va placa si sa o incercati.

Va doresc Sarbatori frumoase si linistite!


Corina Ureche

Servus, sunt Corina și îmi place să gătesc. Sunt bloggerul din spatele corinaureche.ro a.k.a. Bucătăria Urecheatei, blog pe care îl cresc ca pe un copil din toamna lui 2009. Iubesc verdele și aș adăuga petrinjei în orice. Da, iubesc regionalismele și sunt pasionată de bucătăria simplă, dar bogată în aromele copilăriei.

Blog | Facebook | Instagram


Lasă un răspuns