Made in Cluj la două săptămâni de la lansare 1

În data de 1 aprilie am lansat platforma online, Made in Cluj. Platformă gândită inițial ca o umbrelă sub care să stea micii producători ai județului Cluj în aceste vremuri grele.

Un catalizator pentru afacerile locale, furnizorii de tehnologie și servicii emergente

Chiar dacă au trecut doar două săptămâni, în munca noastră cu producătorii, întreprinzătorii, prestatorii de servicii, am realizat că Made in Cluj trebuie să fie mult mai mult decât un simplu catalog online.

Astfel că am început să-l dezvoltăm ca un catalizator pentru producătorii locali, furnizorii de tehnologie inovatoare și servicii cu potențial de creștere în sectorul economic local. Prin intermediul platformei ne dorim să creștem reziliența și durabilitatea economiei locale, creând inovație în lanțurile de aprovizionare locale.

În momentul de față suntem în discuții cu câteva firme care se ocupă de livrare, astfel încât să integrăm și acest serviciu. Totodată căutăm o soluție viabilă pentru producători astfel încât încasarea vânzărilor să nu se transforme într-un impediment.

Scopul nostru este să creăm exemple de bune practici în ceea ce privește lanțul scurt de aprovizionare. Indiferent că discutăm de sectorul alimentar sau cel al micilor antreprenori din restul industriilor.

În momentul de față producătorii au posibilitatea să-și înființeze propriul magazin online prin intermediul platformei MadeInCluj.ro, oferindu-le acces la o aplicație online care afișează toate comenzile plasate, un tablou de management a acestora.

Clienții pot alege produse de la toți producătorii de pe platformă, pe care să le achite numerar sau prin card bancar (în curs de implementare plata prin intermediul platformei). Producătorii pot alege să livreze singuri produsele sau să folosească un partener logistic local pentru a le distribui în oraș, județ sau chiar în țară (în curs de implementare).

Deloc suprinzător, în primele 14 zile de la lansare avem câteva cifre, frumoase spunem noi:

  • S-au deschis peste 100 de magazine în cadrul platformei, care au listat mai mult de 700 de articole.
  • Am fost primiți cu brațele deschise de către presă și oameni, în general, motiv pentru care în primele 14 zile Made in Cluj a generat mail mult de 1,5K căutări pe Google.
  • Ne-am bucurat să vedem că producătorii au înregistrat o vânzare de peste 20.000 lei din cele mai mult de 150 comenzi efectuate prin platformă.

Vreau sa vă spun că acest site este super și doresc, cu respect, să vă felicit. În primul rând, cel mai importatnt lucru. Și să încercați să-l păstrați tot așa, pentru că este:
– Foarte ușor de folosit, în special de către producătorii țărani, foarte ușor si foarte simplificat. Totul este foarte vizibil, pașii pe care să-i urmezi. Pentru oamenii care nu au cunoștințe în IT este un fleac și vor putea cu ușurintă să îl folosească! Bravo! 
– Este bine promovat, noi am avut vânzări mulțumitoare într-un timp scurt… super!
– Numele este foarte bun, unul care vinde. Mie îmi place tare… Excelent ! 

Da, feedback-ul meu, după cum ați văzut, este: Bravo! Super! Excelent! Totul la superlativ ! 

Andrei, Verovita House

Totodată comunitatea social-media, preponderent de pe partea culinară, ne-a întins o mână de ajutor, publicând pe blog o serie de articole cu idei pentru rețete culinare pornind de la produsele care sunt disponibile la vânzare în platformă.

Pe scurt: vrem să vă mulțumim vouă, tuturor, pentru suport, feedback și implicare. Suntem conștienți că doar colaborând putem să reușim.

Suntem deschiși propunerilor, feedback-ului constructiv și implicării.

Un comentariu

Legături

  1. […] online care aduce laolaltă micii producători din Cluj, lansată la 1 aprilie 2020, și-a anunțat rezultatele după primele două săptămâni de activitate. Astfel, prin intermediul platformei au fost listate […]

Comments are closed.