Omletă la cuptor cu mușchi țigănesc și telemea Lasă un comentariu

Ziua bună se cunoaște de dimineață, mai ales dacă avem pe masă și un mic dejun sățios care să bucure ochii și papilele gustative.

Nicoleta Catargiu, cea care se află în spate blogului Foodieopedia, ne propune o omletă, dar nu una clasică. Ci una cu mușchi țigănesc și telemea proaspătă, pe care o vom coace la cuptor.

Gramajele propuse sunt pentru 3-4 porții, dar în funcție de cât de mare e familia se poate adapta și se pot mări gramajele.

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 100 gr. mușchi țigănesc
  • 120 gr. telemea proaspătă
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui aromatizat cu busuioc
  • Sare și piper după gust

Pentru servit: câteva felii de franzelă albă.

Preparare:

Adaugă într-o tigaie 2 linguri ulei de floarea soarelui aromatizat cu busuioc și călește la foc mic 100 gr. muschi țigănesc tăiat cubulețe până devine ușor crocant.

Separat bate într-un bol vreo 8 ouă cu un praf de sare și piper. Adaugă în bol peste ouăle bătute mușchiul țigănesc călit și 60 gr. telemea proaspătă.
Într-o tavă mică unsă cu puțin ulei de floarea soarelui toarnă compoziția din bol, iar deasupra omeletei rade restul de 60 gr. telemea proaspătă.

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C și lasă omleta să se gătească pentru 25 minute până când devine maronie la suprafată.

După ce s-a copt, las-o să se odihnească vreo 10 minute, apoi taie în bucăți potrivite și servește cu mare poftă alături de pâine și dulceață de ardei iuți.

Să aveți poftă!

Toate ingredientele le puteți achizționa de la producătorii locali prin intermediul platformei made in cluj:


Sunt Nicoleta Catargiu, născută în Maramureș, dar Clujul ,,m-a adoptat” deja de 8 ani și aici am de gând să rămân în continuare.

Fain la Cluj!

Activez pe un blog culinar de aproape 4 ani, însă pasiunea pentru gătit o am de mică, de când stăteam pe lângă bunica și mama în bucătărie încercând să fur meserie. Sună clișeic, dar gătitul mă relaxează.

Nu am fost niciodată adepta mâncărurilor sofisticate sau complicate, ci mai degrabă a celor simple, dar cu gust, făcute cu puține ingrediente în stare cât mai naturală. Așa cum am văzut la bunica și mama.

Website | Facebook | Instagram


Lasă un răspuns