Biscuiți untoși cu gem, rețetă de la @ruxfoodie Lasă un comentariu

Biscuitii cu unt si gem sunt desertul perfect atunci cand nu ai rabdare sau timp de gatit, tot procesul dureaza o jumatate de ora iar rezultatul este de milioane. Pot fi serviti la cafea, sau cu lapte, sau la o masa de sarbatori, sunt foarte aratosi super fragezi si deliciosi.

Pentru 25 de biscuiti ai nevoie de:

  • 180 grame faina
  • 130 grame unt la temepratura camerei
  • 70 grame zahar pudra
  • 1 galbenus
  • Esenta de vanilie
  • Esenta de migdale 
  • 3-4 linguri gem pentru umplutura.
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare:

ntr-un bol se pune untul la temperatura camerei si se mixeaza 2-3 minute .Dupa, se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana este bine incorporat.Se adauga galbenusul si esentele, se mixeaza bine.

Ultimul pas este incorporarea fainii, se adauga faina in 3 transe, prima transa se incorporeaza cu ajutorul mixerului de mana , celelalalte 2 cu o spatula.Se da compozitia la frigider 20 de minute.

Dupa ce a stat la frigider, se scoate compozitia si cu ajutorul unei lingurite se portioneaza mici bilute, bilutele se tavalesc in zahar, si cu un obiect rotunjit facem mici gaurele in care se pune gemul.In final, se aseaza biscuitii pe o tava te copt, la 3-4 cm distanta unul fata de celalalt si se dau la cuptor 15 minute la 200 grade.

Se servesc cu zahar pudra deasupra.


@ruxfoodie

Lucrez in inginerie, insa pasiunea mea cea mai mare este gatitul, fac asta pentru ca ma relaxeaza foarte tare si ma ajuta sa raman in contact cu latura mea artistica si creativa.


Lasă un răspuns