Ouă umplute cu somon – o idee minunată pentru a recicla ouăle rămase de la Paște!

Corina Ureche: Dragi pofticiosi, sper ca ati avut sarbatori frumoase si linistite!

Trebuie sa va spun (si sunt sigura ca vi se intampla si voua), ca in fiecare an raman cu un numar aproape generos de oua vopsite, carora trebuie sa le gasesc o intrebuintare.

Cel mai adesea fac din ele oua umplute, dar le folosesc si in salata. Ouale umplute se fac repede si cu putina imaginatie pot fi transformate in super aperitive.

Eu am folosit somon afumat in umplutura, mi se pare ca este o combinatie absolut minunata!

Ingrediente oua umplute cu somon:

  • 10 oua vopsite
  • 100 g somon afumat
  • 200 ml iaurt
  • 4 linguri maioneza de casa
  • sare, piper si zeama de lamaie dupa gust

Se decojesc ouale, se taie in doua si se scot galbenusurile. Acestea se pun intr-un blender impreuna cu somonul afumat (se pot pastra cateva fasii pt ornat), doua linguri de maioneza si doua linguri de iaurt.

Se paseaza ingredientele pana cand se obtine o crema cat de cat fina, apoi se potriveste de sare si piper si se adauga zeama de lamaie. Daca cumva amestecul este prea dens, adaugati iaurt sa il mai lungiti putin.

Cu acest amestec se umple fiecare jumatate de ou.

Restul maionezei se amesteca cu iaurtul, eventual se mai adauga sare si piper. Se toarna pe un platou, iar deasupra se aseaza minunatele oua umplute.

Le-am decorat cu somon si chives, dar puteti pune pe deasupra frunzulite de patrunjel si marar. Bineinteles, in locul iaurtului puteti folosi smantana.


Corina Ureche

Servus, sunt Corina și îmi place să gătesc. Sunt bloggerul din spatele corinaureche.ro a.k.a. Bucătăria Urecheatei, blog pe care îl cresc ca pe un copil din toamna lui 2009. Iubesc verdele și aș adăuga petrinjei în orice. Da, iubesc regionalismele și sunt pasionată de bucătăria simplă, dar bogată în aromele copilăriei.

Blog | Facebook | Instagram