Seria de brunch-uri de la plantația de afine și mure Hari Berry de la Sic, județul Cluj, continuă sâmbătă, 1 august, cu ediția a 4-a. Organizatorii brunch-ului, cei de la Culinarativ, au anunțat că pe lângă bunătățile reci pregătite de proprietarii plantației, vizitatorii vor avea ocazia să deguste un meniu special preparat de Chef Will Cunneen, un bucătar american stabilit de câțiva ani la Cluj, din dragoste pentru Transilvania.
De la poziția de Executive Chef al Arenei Red Bull din New York, până la aventurile trăite că “gypsy chef” și poveștile fabuloase despre colaborarea cu trei dintre cei mai buni Master Chefi ai lumii, Will Cunneen a ales în 2015 să rămână pe meleagurile românești, unde s-a redefinit ca Chef off the Grid.
„Am hotărât să mă mut cu soția în România, ea fiind din Cluj. Ne-am decis că munca noastră din SUA putea să fie mai bine făcută în Cluj, în România, pentru că am văzut aici un potenţial foarte mare în ultimii ani. Am vizitat Clujul în urmă cu patru ani, am stat cinci luni aici, şi apoi am revenit anul trecut şi am văzut schimbările prin care a trecut Clujul, toţi oamenii care vin aici, toată tehnologia. Aşa ne-am decis că e un loc potrivit să arătăm noi feluri de a găti mâncarea, dar folosind ingrediente tradiţionale. Cred că asta e important, pentru că Transilvania are ingrediente minunate şi mâncare foarte bună”, spunea Chef Will în 2016, după mutarea la Cluj, într-un interviu pentru Vocea Transilvaniei.
Meniul ce va fi pregătit de Chef Will la plantația de afine de la Sic va consta în delicioase aripioare de pui la grill cu sos picant de mure, porumb în stil mexican preparat la Cobb, smântână aromatizată cu mure, lime și brânză rasă, toate acompaniate de o salată de mure și pepene cu sirop balsamic, busuioc și telemea rasă, la care se va adăuga o limonadă fresh de afine.
Înscrierile pentru următorul brunch la plantație, sâmbătă, 1 august, se pot realiza completând formularul de aici.
Începând din anul 2018, la plantația de pe dealul de lângă Sic sunt organizate brunch-uri, evenimente de socializare, cunoaștere a zonei și degustare de preparate locale, din dorința proprietarilor plantației de a conștientiza consumatorii despre beneficiile afinelor, murelor și despre faptul că există afine și mure de cultură.
Prin participarea la brunch-uri, oamenii pot afla ce este afinul, cum se cultivă această plantă, să înțeleagă și punctul de vedere al producătorului, și să înțeleagă ce se întâmplă cu afina respectivă, de cele mai multe ori informațiile fiind o surpriză pentru participanți. De asemenea, prin acest gen de evenimente, se crează o comunitate între producător și consumator, și este încurajat consumul local.
Înscrierile pentru următorul brunch la plantație, sâmbătă, 1 august, se pot realiza completând formularul de aici.