Brunch în plantația de afine de la Sic, cu înghețată făcută pe loc, cu afine proaspăt culese

Seria de brunch-uri de la plantația de afine și mure Hari Berry de la Sic, județul Cluj, continuă sâmbătă, 25 iulie, cu ediția a 3-a. Organizatorii brunch-ului, cei de la Culinarativ, au anunțat că pe lângă bunătățile reci și calde pregătite de familia Nemeș, vizitatorii vor avea ocazia să participe alături de chef-cofetar-gelatier Roxana Parjol, la un spectacol inedit de creare de globuri de înghețată moleculară, cu afine proaspăt culese din plantație.

Începând din anul 2018, la plantația de pe dealul de lângă Sic sunt organizate brunch-uri, evenimente de socializare, cunoaștere a zonei și degustare de preparate locale, din dorința proprietarilor plantației de a conștientiza consumatorii despre beneficiile afinelor, murelor și despre faptul că există afine și mure de cultură.

Prin participarea la brunch-uri, oamenii pot afla ce este afinul, cum se cultivă această plantă, să înțeleagă și punctul de vedere al producătorului, și să înțeleagă ce se întâmplă cu afina respectivă, de cele mai multe ori informațiile fiind o surpriză pentru participanți. De asemenea, prin acest gen de evenimente, se crează o comunitate între producător și consumator, și este încurajat consumul local.

“La brunch dăm un welcome drink, facem un tur al plantației și povestim despre cultura afinului, a murului și împărtășim detaliile tehnice. După aceea urcăm prin plantație, oamenii se uită la afine și mure, mai ciugulesc, mai pun întrebări, se destind, se relaxează. Apoi ajungem deasupra plantației și servim bufetul rece. De obicei după bufetul rece facem o excursie prin pădure până pe coama dealului spre Tăușeni, de unde se vede și monumentul de la Tăușeni. După aceea venim înapoi și se servește felul cald și desertul.”, ne spune doamna Nemeș, proprietara plantației, despre cum decurge un brunch în plantație.

Când coboară spre plecare, vizitatorii își iau caserole, își culege afine și mure și la final se cântărește și plătesc cantitatea culeasă. Media participanților la brunch este de aproximativ 30-40 ani, în general familii cu copii mici.

Cei interesați de produsele Hari Berry le pot comanda online, pe site-ul producătorului, hariberry.ro sau pe platforma madeincluj.ro, iar produsele sunt livrate oriunde în țară, în 24-48 ore.

Înscrierile pentru următorul brunch la plantație, sâmbătă, 25 iulie, se pot realiza completând formularul de aici.