Plăcintă cu brânză și leurdă (burek) Lasă un comentariu

Ingrediente:

  • un pachet de 400 g de foi de plăcintă
  • 100 g unt
  • 50 ml ulei de măsline
  • 550 g brânză proaspătă de vaci, bine stoarsă
  • 200 g telemea
  • 3 legături de leurdă (cât se poate cuprinde cu o mână)
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură ceapă verde
  • 5 ouă
  • 150 ml lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
  2. Pentru umplutură, se toacă mărunt verdețurile și se amestecă cu brânza de vaci și telemeaua sfărmată. Asezonați cu sare și piper și adăugați 3 ouă. Se amestecă încă o dată și se lasă de o parte.
  3. Topiți untul și amestecați-l cu uleiul de măsline. Ungeți pe rând fiecare foaie de plăcintă cu acest amestec folosind o pensulă. Puneți două foi una peste alta, formați pe lungimea lor, pe una dintre margini, un rând de umplutură (cam 5 linguri de umplutură). Rulați foile cu grijă, cât de strâns se poate. Repetați până când se termină foile și umplutura.
  4. Ungeți o formă de copt rotundă cu diametrul de 30 cm cu puțin unt sau ulei. Începând de pe margini, așezați câte un sul de foi cu umplutură si continuați cu următoare, astfel în cât să obțineți o formă de melc.
  5. Bateți cele două ouă rămase și amestecați cu lapte și puțină sare. Amestecul se toarnă peste plăcintă. Se dă la cuptor pentru 45 minute sau până când melcul este rumen la suprafață.

Lucyy Lucy

Eu sunt Luciana, arheolog de meserie, dar mai nou (de câțiva ani încoace) mega  pasionată de mâncare. Îmi place să încerc tot timpul rețete noi, cât mai diversificate, îmi place să călătoresc și să încerc cât mai multe preparate din locurile prin care trec. Când mă întorc acasă caut să le fac în felul meu. Îmi place mult fotografia culinară și am o colecție impresionantă de oale și ulcele.

Instagram


Lasă un răspuns