Risotto cu Hribi

Risotto cu Hribi Lasă un comentariu

O știți pe aia: ”gătesc cu vin, câteodată bag și în mâncare”? Nu? Încercați-o!

Ingrediente pentru două persoane:

  • 220 gr orez Arborio
  • 16 gr hribi uscati
  • 1 ceapa alba
  • 70 ml ulei de masline
  • 1 pahar de vin alb
  • 50 gr unt
  • 600 ml supa de pui / legume
  • 50 gr parmezan
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare, piper

Mode de preparare:

Într-o tigaie încăpătoare, pune uleiul de măsline împreună cu ceapa și călește-o la foc mediu, până când aceasta se înmoaie. Adaugă orezul în tigaie și gatește încă aproximativ 2-3 minute, până ce boabele devin sticloase.

Toarnă vinul în tigaie și amestecă până ce acesta e absorbit. Adauga ciupercile si rasniteaza piper boabe. Cu ajutorul unui polonic, începe să torni supa amestecând si așteptând să se absoarbă tot lichidul. Apoi mai torni unul, iar amesteci, iar se absoarbe, iar adaugi – și tot așa, până rămâi fără supă.

Gustă orezul după vreo 20 de minute de când l-ai pus tigaie – trebuie să fie al dente. Dacă ți se pare că mesteci grăunțe, mai insistă cu supa. La final ia de pe foc, adauga un cub de unt si pune capacul peste lasand 5 minute.

Pune patrunjelul tocat, amesteca bine si serveste cu fasii de parmezan.


Anca Calbajos

Salut, sunt Anca si cred ca lamaia, usturoiul si uleiul de masline reprezinta Sfanta Treime in bucatarie.

Cred ca mancarea buna e cel mai misto lucru care ni se poate intampla iar cel mai fericita sunt atunci cand intind masa cu fetele de la A Brunch of Friends , pentru voi, prietenii nostri .

Instagram | A Brunch of Friends


Lasă un răspuns