Personal Cook - bucătar personal la tine acasă

Personal cook: bucătar personal la tine acasă Lasă un comentariu

Ideea de ”personal cook” nu e neaparat una nouă, dar e una nouă în Cluj-Napoca. Poate chiar în țară. Probabil vă întrebați ce e mai exact personal cook, ce oferă acest serviciu?

Responsabilitățile unui bucătar personal includ planificarea mesei, achiziționarea ingredientelor, gătirea acestora și curățarea după preparare.

Există situații în care vă doriți ca masa să fie pregătită în bucătăria voastră sau, poate, să vă gătească pentru o întreagă săptămână și să vină cu ea la voi acasă. Acest lucru se traduce în: etichetarea și depozitarea fiecărui preparat astfel încât să vă fie cât mai ușor de identificat în frigider sau congelator.

Echipa personal cook

  • Paulpersonal cook: gătește pentru palatul gurii, iar mâncarea din farfurie o aranjează respectând principiul comfort food.
  • Soringrill master: smoker sau food truck, la el în curte sau la piscina voastră. Vegetarieni? Nicio problemă, meniul îl stabiliți împreună.
  • Cipriansommelier: completează masa cu o degustare de vin acompaniată de povestea etichetei sau dă suflet petrecerii cu ajutorul cocktailurilor servite la piscină

Ce e și cum funcționează serviciul?

Este un serviciu construit pe pofta voastră, a clienților (nu este un serviciu de delivery). Este un serviciu cât se poate de personal, pentru că, practic, totul, dar absolut totul, se face proaspăt, doar pentru voi și doar ceea ce vă doriți / aveți poftă să mâncați.

Paul – personal cook

Primul lucru care se face este să stabiliți, împreună cu bucătarul vostru, meniul (aici includem numărul de persoane și numărul de zile pentru care vă doriți să gătească). 

Cumpără ingredientele, gătesc mâncarea, (în cazul în care nu se gătește la voi în bucătărie, o vor aduce) o depozitează etichetată în frigider și vă lăsă instrucțiunile de încălzire / servire.

Au gândit două situații (asta nu înseamnă că nu există și o a 3-a):

  • evenimente punctuale (o cină romantică, o petrecere la piscină, o cină de afaceri etc.). Pe scurt: se întâmplă o singură dată.
  • mese zilnice (nu neaparat zilnice, dar se întâmplă cu o anumită periodicitate).

Tot ce aveți de făcut este să-i contactați și să le spuneți ce vă doriți.

Ce preparate îmi pot pregăti?

Absolut orice poftești. Și când spun orice, zic că singura limită le este dată de ingredientele la care au acces. Dar, ca să-l cităm pe Paul, ”sincer să fiu, putem achiziționa cam orice”.

Bucătarii personali lucrează strâns cu clienții. Aceștia țin cont de preferințele voastre atunci când personalizează meniul. Plan de dietă, vegetarian, vegan, alergii? Nicio problemă, doar trebuie să le spuneți.

Evident că suntem limitați de spațiul geografico-economic în care ne învârtim. Dar, pentru că suntem pasionați și lucrăm în domeniu de mai bine de 10 ani, în principiu ne descurcăm.

Pe site găsiți un scurt, extrem de scurt meniu cu ce am pregătit pentru unii dintre voi. Când spunem scurt, spunem că nici măcar 1% din ce am preparat nu e publicat în sugestia de meniu.

E foarte important și dorim să (re)subliniem: lucrăm doar cu materie primă premium.

Paul, personal cook
Cluj – Napoca și localitățile limitrofe. Website | Facebook | Instagram

Lasă un răspuns