Mic dejun sănătos Lasă un comentariu

Sugestie venită de la Alina, care conduce un business de familie și are un băiețel de 4 ani care a determinat-o să își facă ordine și în obiceiurile alimentare.

Cu toții știm că micul dejun e cea mai importantă masă a zilei. Însă teoria e una, și practica alta. De prea multe ori ne grăbim dimineața și ignorăm lucrurile importante și obiceiurile sănătoase. Pentru a evita asta, am câteva variante foarte rapide pentru mic dejun, sățioase și sănătoase.

Mic dejunul nostru favorit conține inevitabil granola. Încercăm să evităm variantele comerciale din supermarket, pline de zahăr și tot felul de substanțe greu de pronunțat. Optăm în schimb pentru alternative 100% naturale de la mici producători.

La aceasta adăugăm iaurt natural, cremos și bun, cum mâncam la bunici în copilărie, plus puțină miere. Mai merg bine niște fructe proaspete, în funcție de sezon și de preferințele fiecăruia. Avem astfel un mic dejun consistent, sățios, cu conținut mare de fibre și nutrienți, suficient pentru o dimineață activă.

Eric are momente când se plictisește de iaurt, și îl înlocuiește cu lapte. Iar Andrei trișează uneori și mănâncă doar un baton proteic. Dar e bine și așa, pentru că și aici alegem doar variante naturale, din fulgi de cereale, curmale și tot felul de nuci sau semințe.


Sunt Alina și împreună cu soțul meu Andrei suntem în spatele Healthylicious, unde propunem o variantă sănătoasă a mâncatului rapid, preparate proaspete și echilibrate, fără zahăr, prăjeli sau semipreparate.

Ideea ne-a venit după ce am călătorit prin lume timp de un an alături de băiețelul nostru Eric, care avea mai puțin de 3 ani la acel moment. Despre călătoriile noastre scriu pe blogul The Happy Kid, iar pe conturile de social media am adunat o comunitate de oameni pasionați de călătorii, dar și de activități care pot fi făcute împreună cu copiii.

Instagram
Facebook


Lasă un răspuns