Cartofi la cuptor cu dressing de ouă fierte

Anca ne propune o rețetă pentru a nu risipi resturile de mâncare de la Paște, ca să o cităm: Let’s make leftovers looking great again!

Ingrediente:

  • 500 grame de cartofi noi (sau restul de cartofi copti ramasi de la friptura de duminica )
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper 
  • o mana de parmezan ras*

Pentru dressing 

  • 6 castraveciori murati sau 3 medii tocati cubulete
  • 70 ml linguri ulei de masline 
  • 2 linguri otet de vin alb**
  • 1 lingura de capere 
  • 1 lingura de mustar dijon sau mustar simplu
  • 3 oua fierte 
  • sare si piper 
  • o legatura de patrunjel tocat

Mod de preparare:

Cartofii taie-i in bucati relativ egale, asezoneaza cu ulei de masline, sare si piper si arunca-i intr-o tava la cuptorul incins la 180 grade timp de 25-30 minute , amestecand din cand in cand pana sunt rumeni pe toate partile .

Daca deja ai niste extra cartofi copti de la friptura de duminica atunci poti sa ii folosesti pe aceea. Pune-i la cuptor 10 minute cu niste parmesan ras deasupra.

Pana stau la cuptor cartofii apuca-te de dressing.

Intr-un bol incapator amesteca castraveciorii murati, uleiul de masline, otetul de vin alb, caperele, mustarul si patrunjelul tocat marunt pana obtii o emulsie. Adauga ouale fierte taiate cuburi si amesteca usor . Lasa dressingul sa se odihneasca 15 minute la frigider.

Cand cartofii sunt aproape gata scoate-I din cuptor si presara deasupra parmesan si mai lasa-I inca 3 minute pentru a se topi branza .

Transfera cartofii pe o farfurie intinsa si adauga dressingul peste ei.

Note

Parmezanul il poti inlocui cu o alta branza pe care o ai la indemana.
Otetul de vin alb il poti inlocui cu zeama de lamaie


Anca Calbajos

Salut, sunt Anca si cred ca lamaia, usturoiul si uleiul de masline reprezinta Sfanta Treime in bucatarie.

Cred ca mancarea buna e cel mai misto lucru care ni se poate intampla iar cel mai fericita sunt atunci cand intind masa cu fetele de la A Brunch of Friends , pentru voi, prietenii nostri .

Instagram | A Brunch of Friends