Rețetă propusă de către chef Robert Mârza: bucatar vegetarian, vegan si raw-vegan
Un preparat plin de gust, potrivit pentru a tine loc unei garnituri si perfect pentru micul dejun. Se poate consuma atat cald cat si rece, iar frunzele de usturoi se pot inlocui cu usrinta de alte frunze (spanac, ceapa verde, leurda, loboda) sau daca nu va place branza de oaie, incercati cu o branza de burduf sau cu ce branza va place voua.
Ingrediente:
- 3 cartofi medii
- 1 ou
- 60g telemea de oaie maturata
- 3 linguri faina
- 1 lingurita bicarbonat
- o lingura de unt topit
- 200ml lapte
- o legatura de usturoi verde (se folosesc doar frunzele – partea verde)
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
- Cartofii se curata de coaja si se spala dupa care se pun la fiert. Cand sunt fierti se prepara ca si pentru un piure, cu lapte si unt;
- Incorporeaza oul, faina si bicarbonatul. Amesteca bine pentru a nu avea cocolase si pe urma adauga branza telemea (se poate da pe razatoare sau sfarama cu mana)
- Pune briosele in cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius intr-o tava de briose tapetata cu hartie de copt sau in forme speciale de silicon pentru aproximativ 20-25 de minute
- Sunt bune atat reci cat si calde si pot inlocui cu succes o garnitura sau se pot consuma asa, la micul-dejun. Usturoiul verde se poate inlocui cu ceapa verde/leurda/loboda sau spanac, dupa pofta fiecaruia.
Chef Robert Mârza
Eu sunt Robert Mârza si de aproximativ 7 ani m-am indrgostit iremediabil de acest oras magic.
Lucrez ca si bucatar vegetarian, vegan si raw-vegan iar pasiunea mea este mancarea sanatoasa, pe care de aproximativ un an o impartasesc cu cei care doresc sa adopte un stil de viata sanatos si echilibrat prin intermediul unui blog culinar.
Am invatat de la mama si bunica ca cele mai bune ingrediente le gasim in piata sau in gradina noastra.