Rețetă propusă de Amalia Vlaicu
Atunci cand gatesc o supa crema de ciuperci, gandul meu zboara la copilaria mea in Salaj, unde bunica mea aduna din padure cele mai proaspete ciuperci.
In satul bunicilor mei din salaj, hribi se numeau HIRIBE si aveau un gust…. Demential!
Am pregatit aceasta reteta cu gandul la copilaria mea, si mai ales ca este supa crema preferata a sotului zen (reteta ii apartine).
Ingrediente:
- 500 gr ciuperci (mix de ciuperci)
- 200 gr cartofi albi
- O ceapa mare alba
- 100 ml smantanta pentru gatit
- sare/ piper
Punem toate ingredientele la fiert in 2 litri de apa (ciupercile le pastram). In momentul in care cartofii sunt fierti, adaugam ciupercile si mai lasam la fiert 10 minute.
Dupa ce au fiert si ciupercile, cu ajutorul blenderului vertical mixam compozitia pana cand aceasta devine pasta.
Adaugam smantana si condimentam dupa gust cu sare si piper.
Pofta buna!
-
Hribi deshidratati19,00 lei

Amalia Vlaicu
Numele meu e Amalia, de profesie sunt HR, dar pe lângă asta sunt de 2 ani jumate sunt mamica si pasionata de gatit sanatos acasa.
Am stat in maternitate cu Vladimir timp in care pe langa activitatile specifice cresterii copilasului, mi-am descoperit o pasiune mai veche: gatitul sanatos.
Am o pagina ZEN pe instagram unde am adunat o comunitate draguta, aici postez retele mele sanatoase, activitati din viata noastra de familie si cel mai important Vladimir este activ in toate retetele mele.