Acest sandwich are trei straturi de șuncă prosciutto cotto tăiată în felii subțiri, emmentaler, topită, sos béchamel și o pâine cu maia și hribi prăjită, care în timpi ce îmbuci transformă toată experiența papilo-gustativo-sonoră.
Sos béchamel:
- 2 linguri de unt topit
- 2 linguri de făină albă
- 250 ml de lapte încălzit
- sare și piper
Topiți untul într-o cratiță cu fundul gros, amestecți făina constant până când pasta se gătește și se coace puțin, dar nu o lăsați să se rumenească – aproximativ 2 minute. Adăugați laptele fierbinte, continuând să amestecați pe măsură ce sosul se îngroașă. Aduceți-l la fierbere. Se adaugă sare și piper după gust, se scade focul și se gătește, amestecând încă 2 – 3 minute.
Croque Madame
- 3 felii de pâine
- 3 felii de prosciutto cotto
- 3 felii de emmentaler
- 1 ou
Prăjiți pâinea într-un toaster sau într-o tigaie tip grill, construiți sandwichul: o felie de pâine, una de emmentaler, una prosciutto cotto și sos béchamel până epuizați ingredientele
Tot acest castel îl băgați în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și-l lăsați timp de 15 – 20 minute. În timpul ăsta faceți un ochi prăjit pe care îl puneți peste sandwich după ce-l scoateți din cuptor. Dacă vă doriți să faceți Croque Monsieur, nu mai puneți oul de deasupra.
Anca Calbajos
Salut, sunt Anca si cred ca lamaia, usturoiul si uleiul de masline reprezinta Sfanta Treime in bucatarie.
Cred ca mancarea buna e cel mai misto lucru care ni se poate intampla iar cel mai fericita sunt atunci cand intind masa cu fetele de la A Brunch of Friends , pentru voi, prietenii nostri .