Dacă vă doriți o idee aparte vă propun o rețetă de tradiție scoțiană, adaptată după gusturile noastre. Puteți decora un coș sau un platou preferat cu salată și să așezați aceste ouă peste ea, adăugați roții cherry sau alte legume colorate și rezultatul este garantat.
Ingrediente:
- 8+2 ouă de mărime medie
- 500 g carne de cârnați de porc/pui
- 100 g bacon/kaiser/șunculiță
- 100 g șuncă de porc/pasăre
- 1 linguriță salvie
- 1 linguriță cimbru
- 1 linguriță pătrunjel proaspăt, tocat
- făină
- pesmet
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper
- usturoi granulat
Mod de preparare:
Se pun la fiert în apă clocotită 8 oua și se lasă să fiarbă 6-7 minute. Se scot și se răcesc sub jet de apă rece. După ce se răcesc se pot curăța. Se lasă deoparte.
Se scoate carnea din cârnați și se amestecă cu ierburile tocate mărunt. Se taie baconul și șunca foarte mărunt și se adaugă în carne.
Pregătiți pentru asamblare: pe farfurii separate se pune făina și pesmetul, iar cele două ouă rămase se bat cu puțină sare, usturoi granulat și piper. Ouăle se dau prin făină. Amestecul din carne se separă în opt chiftele egale. Fiecare chiftea se pune între 2 folii alimentare și se apasă cu mâna pentru a forma un strat de subțire de carne.
Se pune oul în mijlocul acesteia și se învelește cu grijă. Se modelează cu mâinile pentru a forma un ou și pentru a uniformiza amestecul de carne în jurul oului. Pentru o modelare mai ușoară, folosiți una dintre foliile de plastic. Oul învelit și tăvălește apoi prin făină, ou bătut și pesmet. Se prăjesc în baie de ulei încins (cam 180 grade C dacă aveți termometru de bucătărie) până se rumenesc (5-7 minute).
Se scot pe șervețele absorbante pentru a îndepărta excesul de ulei.
Pentru o variantă mai ușoară, ouăle de găină se pot înlocui cu ouă de prepeliță, astfel că veți obține aperitive mai mici perfecte pentru a îmbogăți masa.
Recomand să le serviți cu murături după preferință.
Lucyy Lucy
Eu sunt Luciana, arheolog de meserie, dar mai nou (de câțiva ani încoace) mega pasionată de mâncare. Îmi place să încerc tot timpul rețete noi, cât mai diversificate, îmi place să călătoresc și să încerc cât mai multe preparate din locurile prin care trec. Când mă întorc acasă caut să le fac în felul meu. Îmi place mult fotografia culinară și am o colecție impresionantă de oale și ulcele.