Ne plac inițiativele care redau orașul cetățenilor, cele care reușesc să reinventeze un loc, un produs, un meșteșug… ceva care a avut la un moment dat o încărcătură emoțională, culturală sau istorică.
Ne plac oamenii care prin munca lor reușesc să readucă la viață o parte uitată sau abandonată din moștenirea orașului. Suntem conștienți de faptul că acest lucru nu este deloc ușor și că necesită nu doar enorm de multă muncă și dedicare, dar, câteodată, înseamnă să-ți depășești niște limite pe care nu credeai vreodată să le poți depăși.
Strada Potaissa, Piața de flori altfel, este un astfel de exemplu. Dintr-o stradă aflată în ”paragină” de câțiva ani buni, Andi Daiszler împreună cu întreaga echipă din Asociația Daisler, a reușit să o transforme într-un loc de referință al orașului.
Strada Potaissa e cel mai bun exemplu de comunitate, care-mi vine în minte. De trei ani ea își caută o voce, un loc, un fel. Anul trecut am demonstrat tuturor că dacă înghesui creativi în 100 de metri liniari și îi condimentezi cu flori multe și frumoase, artiști și floriști și suflet, reușești să schimbi percepții chiar dacă pe termen scurt. Așa că de data asta am mers mai departe. Mai departe de 100 de metri liniari.
Strada Potaissa se transformă după multă-multă vreme în zonă complet pietonală pentru un experiment urban ieșit din tipare. Unul care propune soluții adunând în jurul său vecini și vendori și prieteni și artiști.
Între 14 și 16 iunie Cluj-Napoca își recâștigă o zonă pietonală complet transformată într-o piață de flori cu iz occidental. Un experiment care nu ar fi fost posibil fără sprijinul vostru, al tuturor celor care tresară atunci când văd vizualul ăsta.
Declară Andi Daiszler – președintele Asoc. Daisler în 2019, înainte de începerea evenimentului.
Strada Potaissa – Piața de flori altfel a fost lansată în Cluj-Napoca în 2017, ajungând rapid un eveniment consacrat inspirat de seria Street Delivery la nivel local. În iulie 2018, revista „Formula As” declara Strada Potaissa cea mai frumoasă stradă din România, grație evenimentului omonim.
”Piața de flori altfel” de pe Potaissa se mută online.
Închiderea târgurilor, a expozițiilor și a evenimentelor dedicate sectorului de plante și flori a avut urmări serioase și asupra micilor producători din Cluj-Napoca și împrejurimi, mulți dintre aceștia asigurându-și surse de venit constante de pe urma participării la astfel de evenimente.
Asociația Daisler a anunțat lansarea platformei stradapotaissa.com, un magazin virtual complet digitalizat care reunește micii producători care au luat parte în trecut la crearea evenimentului Strada Potaissa – Piața de flori altfel.
Strada Potaissa e întruchiparea unei comunități care crește. Oameni de peste tot, din domenii variate, vin an de an să contribuie la transformarea unei străzi pe care o iubesc cu gândul la tot ce ar putea ea să reprezinte. Așa că atunci când parte din cei care ne ajută au de suferit, încercăm să le întoarcem ajutorul așa cum știm și putem.
Andi Daiszler, președintele Asociației Daisler.
Printre produsele pe care le puteți găsi pe stradapotaissa.com se numără lavandă la ghiveci, plante agățătoare și curgătoare, aromatice și plante și aranjamente decorative.
Platforma este destinată doar clienților din Cluj-Napoca și comunele limitrofe, astfel comenzile vor fi livrate prin intermediul companiilor locale de taximetrie, care în această perioadă duc o lipsă acută de comenzi, o dată cu instaurarea regimului special de circulație.
Ne facem bine!
Salutăm și suntem încântați să locuim într-un oraș cu asemenea oameni. Ne bucură inițiativele de acest gen. Ne facem bine! nu este doar o frază pe care o auzim zi de zi în condițiie pandemiei, este o realitate în care trăim datorită oamenilor care ne înconjoară.
Cred că datorită oamenilor precum Andi Daiszler & Co, acest oraș se va face bine.
Bun, nu o mai lungim, că devenim prea sentimentali, și vă spunem doar că pentru a da culoare balconului, camerei, bucătăriei sau grădinii voastre, acum o puteți face simplu și totodată ajuntând economia locală. Pentru că transportul comenzii se va face prin serviciul local de taximetrie, ajutând astfel și acest sector, extrem de afectat în pandemie.