Este o reteta potrivita imediat dupa Paste, cand ne raman aluaturi dulci neconsumate si vrem sa le readucem la viata.
Ingrediente:
Compozitia uscata:
- 5 felii de paine uscata sau chec, cozonac, cornuri (ce ai prin casa si este deja uscat)
Compozitia lichida:
- aprox 350 ml lapte
- 2 oua
- aprox 4 linguri de zahar (poti ajusta in functie de cat de dulce este compozitia uscata)
- 1 mana de stafide sau orice alte fructe uscate iti plac
- 1 lingurita esenta de vanilie
- cateva cubulete de unt (aprox 50 grame)
Metoda:
Se aseaza in tava de copt compozitia uscata, rupta in bucati mari si asimetrice. Apoi se amesteca bine ingredientele din compozitia lichida, mai putin untul, si se toarna peste partea uscata. Cantitatea de compozitie lichida se ajusteaza astfel incat sa acopere partea uscata.
Apoi se aseaza cubulete de unt peste toata compozitia din tava si se presara zahar brun.
Se pune la cuptor, la 180 grade, pentru aprox 20 min (pana se vede o crusta aurie).
Ildiko Csiki
Cred ca mancarea, ca noi, oamenii, se poate schimba, transforma, regandi. Iar “viata” unui preparat poate deveni mai bogata atunci cand cauti sa ii dai mai mult sens. Si mai cred ca tot acest proces de cautare si conectare cu mancarea ne readuce de fapt mai aproape de noi si de felul in care ne dam noua insine sens. Modul in care ne hranim vorbeste despre noi.
Sunt Ildiko si ma gasiti pe A Brunch of Friends.