Brioșe cu iaurt și afine

Rețetă propusă de Andreea Pleșa care este soție și mămică, lucrează în domeniul IT, iar în timpul liber gătește, fiind pasionată de fotografie.

Știm cu toții că nimeni nu poate spune “NU” unui desert delicios. Și cu atât mai puțin când se face foarte rapid și ușor, întrucât știm cu toții că nu vrem să pierdem mult timp în bucătărie pentru mâncăruri (prea) sofisticate.

Mai jos vă las o rețetă de brioșe moi, pufoase, numai bune de savurat alături de o ceașcă de cafea.

Ingrediente (pentru 12 brioșe):

  • 200g faină albă
  • 130g zahăr
  • 140g iaurt
  • 80ml ulei de floarea soarelui
  • 5g praf de copt
  • 2 ouă
  • 150g afine
  • Esență de vanilie

Se bat cele două ouă împreună cu zaharul, până se fac spumă. Ulterior, se adaugă treptat uleiul, iar când acesta este încorporat, se adaugă iaurtul și esența de vanilie. După ce avem o pastă fină și zahărul s-a topit, adăugăm și făina amestecată cu praful de copt.

Rezultă un aluat destul de dens, însă care va crește frumos și vom avea cele mai bune brioșe. La final, se adaugă și afinele și se amestecă cu grijă cu o paletă, pentru a nu le sparge.

Aluatul rezultat se pune în forme și se dă la cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 20-25 de minute.


Andreea Pleșa

Salutare! Sunt Andreea Pleșa, iar Clujul este casa mea de peste 10 ani și simt că cu oamenii de aici sufletul meu rezonează cel mai bine. Despre mine ar fi multe de scris, însă vreau să mă rezum la câteva cuvinte. Sunt soție și mămică, care lucrează in domeniul IT. În timpul liber gătesc, sunt pasionată de fotografie și sunt (și) make-up artist.

Gătitul este o pasiune de a mea de când eram mică, când experimentam tot felul de rețete alături de mama, iar când am crescut, am început să testez rețete de la cele mai simple, până la cele mai sofisticate.

În urmă cu ceva timp am început să îmi scriu rețetele și pe social media, mă găsiți pe

Facebook și Instagram