Budinca sarata de paine

Rețetă propusă de Amalia Vlaicu

Cei de la MadeInCluj împreuna cu Brutaria Ioasim m-au provocat sa fac o reteta delicioasa in care painea sa fie vedeta

Mi-am dorit sa fac o reteta cu painea cu Maia și Hribi de padure, este preferata noastra. Este o paine speciala și merită sa fie pusă in valoare!

Ingrediente:

  • 250 gr paine cu maia și hribi 
  • 4 oua 
  • 60 ml lapte 
  • 50 gr cascaval ras
  • 50 gr parmezan ras 
  • 5 buc mini mozzarella 
  • 4-5 rosii cherry 
  • sare / piper 

Mod de preparare

Am taiat painea in cubulețe, nu e musai sa fie cubulețe perfecte, painea poate fi ruptă și cu mana.

 Într-un bol am batut ouale, peste care am adaugat laptele si cascavalul ras. Condimentam cu sare si piper.

Pregatim o tava pentru cuptor, o ungem cu puțin ulei de măsline, adaugă cubuletele de paine apoi  compoziția din bol. Vom presara usor parmezanul ras. La final punem mini mozzarella si rosii cherry.

Am copt budinca în cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 25-30 minute.

Va propun sa serviti budinca cu o salată verde.

Pofta buna!


Amalia Vlaicu

Numele meu e Amalia, de profesie sunt HR, dar pe lângă asta sunt de 2 ani jumate sunt mamica si pasionata de gatit sanatos acasa.

Am stat in maternitate cu Vladimir timp in care pe langa activitatile specifice cresterii copilasului, mi-am descoperit o pasiune mai veche: gatitul sanatos.

Am o pagina ZEN pe instagram unde am adunat o comunitate draguta, aici postez retele mele sanatoase, activitati din viata noastra de familie si cel mai important Vladimir este activ in toate retetele mele.