Tagliatelle cu trâmbița piticului 1

Câteodată, nu tot timpul, nu ai chef să gătești, dar parcă nici nu vrei să mănânci ceva doar să fie făcut. Nu ai chef de gătit, dar ai poftă de ceva delicios. Tagliatellele cu trâmbița piticului de la VeroVita House sunt o opțiune excelentă

Ingrediente pentru 2 persoane:

  • 180gr tagliatelle
  • 16gr ciuperci trambita piticului
  • 200gr smantana de gatit
  • 2 catei de usturoi
  • 50gr parmezan
  • 50 gr unt
  • 50 ml ulei de masline
  • 1/2 legatura patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare:

Prima dată, trebuie să hidratezi ciupercile 15-20 de min si apoi sa le cureți Apoi, le poți tăia felii – nu foarte mici, și îi pui la călit în unt, alături de usturoiul tocat.

Nu ține foarte mult pe foc, usturoiul nu trebuie să se facă maro, iar ciupercile trebuie să își păstreze textura, nu să se inmoaie excesiv. După câteva minute, stinge cu putin apa de la paste si toarna smântâna de gatit în tigaie, care trebuie lăsată la scăzut.

Între timp, adaugă nucșoara, sare și piper. Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj, iar apoi se scurg de apă într-o sită. Nu e recomandat să le treci pe sub un jet de apă rece decât în cazul în care prepari o rețetă de salată cu paste (temperatura le scade foarte mult iar în combinație cu un sos fierbinte, rezultatul poate influența în mod negativ gustul).

La final, se pune pastele in sosul de smântână cu ciuperci și se presară pătrunjel verde, tocat mărunt.

Pentru extra gust, poți pune și un putin parmezan.


Anca Calbajos

Salut, sunt Anca si cred ca lamaia, usturoiul si uleiul de masline reprezinta Sfanta Treime in bucatarie.

Cred ca mancarea buna e cel mai misto lucru care ni se poate intampla iar cel mai fericita sunt atunci cand intind masa cu fetele de la A Brunch of Friends , pentru voi, prietenii nostri .

Instagram | A Brunch of Friends


Un comentariu

Legături

Lasă un răspuns