Mamaliga cremoasa cu ciuperci si ierburi Lasă un comentariu

Ai zice că dacă singurele tale ingrediente principale sunt ciupercile și făina de mălai, nu prea ai ce să faci. Cam asta ai zice… asta până îi dai Ancăi temă de casă, să vezi cu ce vine. Așadar, nu o mai lungesc și las tastaura 1/4 din A Brunch of Friends.

Ingrediente:

  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 300g ciuperci amestecate ( hribi si galbiori )
  • 2 căței de usturoi zdrobiți 
  • 1 lingurita tarhon tocat 
  • 1 linguriță de cimbru tocat 
  • Sare si piper 
  • 500 ml supa de legume sau apa 
  • 80g malai 
  • 80g parmezan,
  • 30g unt 
  • 1 lingurita de rozmarin tocat marunt 
  • 100g taleggio sau alta branza care se topeste

Mod de preparare:

Pune ciupercile la hidratat in apă fierbinte 30 minute. Apa in care au stat ciupercile nu o arunca. O poti folosi pentru a fierbe mamaliga.

Incălzește jumătate din uleiul de măsline într-o tigaie mare. După ce s-a incalzit, adăuga jumătate din ciuperci și prăjeștele câteva minute, sau până ce sunt usor rumenite; încearca să nu le miști foarte mult, astfel încât să obți o culoare rumena la suprafata.

Scoate-le din tigaie și repeta cu restul de ciuperci și ulei.
La foc mic pune toate ciupercile în tigaie și adăuga usturoiul, tarhonul, cimbru, și puțina sare și piper si mai lasa-le încă 5 minute amestecand din cand in cand ca aromele sa se combine.

Incalzeste apa sau stocul de legume pana la punctul de fierbere si adauga malaiul. Amestecă încet în mamaliga, redu gazul la minimum și gătește amestecând constant cu o lingură de lemn. Mamaliga este gata când se desprinde de pe părțile laterale ale oalei, dar este încă curgătoare. Dacă folosesti malai instant, acest lucru nu ar trebui să dureze mai mult de 5 minute; cu malaiul tradițional poate dura până la 50 de minute (dacă pare să se usuce, adăuga ceva mai mult stoc de supă sau apă).

Preîncălzeste cuptorul la 220 grade. Când mamaliga este gata, amesteca-o cu parmezanul, untul si rozmarinul. Condimentează cu sare și piper. Întinde mamaliga intr-un vas rezistent la căldură și adăuga Taleggio sau orice branza care se topeste frumos. Așeaza sub grătar in cuptor până când brânza se topeste ( aprox 5 minute)

Scoate din cuptor vasul, adaugă ciupercile și sucurile ce au ramas in tigaie si mai lasa-o inca 10 min.


Anca Calbajos

Salut, sunt Anca si cred ca lamaia, usturoiul si uleiul de masline reprezinta Sfanta Treime in bucatarie.

Cred ca mancarea buna e cel mai misto lucru care ni se poate intampla iar cel mai fericita sunt atunci cand intind masa cu fetele de la A Brunch of Friends , pentru voi, prietenii nostri .

Instagram | A Brunch of Friends

Lasă un răspuns