Drob de primăvară, rețetă vegană de la Alexandra Vișan 1

Hello! Ma bucur sa te cunosc, sunt Alexandra.  Vă propun o rețetă vegană, drob de primăvară. Am făcut drobul din alimente care ar putea fi oriunde în casa si mai ales ca e Paștele, avem și mazăre. E primăvară, avem ceapă verde și verdețuri și am luat toate astea de prin bucătarie cu ce mai aveam.

Ingrediente:

  • 250 gr linte uscata (o las in apa la hidratat 1 h) 
  • 1 morcov mediu ras
  • 1 radacina de patrunjel ( sau un morcov) mediu ras
  • 5 catei usturoi 
  • 3 legaturi ceapa verde tocata marunt
  • 1 cana mazare fiarta 
  • 200 gr ciuperci, eu am folosit pleurotus (optional)
  • 1 legatura mare marar
  • 1 legatura mare patrunjel
  • 5 linguri ulei de masline 
  • Ulei floarea soarelui pentru gatit
  • Boia afumata/simpla-3 lgt
  • Drojdie inactiva =3 lg
  • Cimbru uscat=3 lgt
  • Tarate de Psyllium – 2-3 linguri (asta tine loc la ou, si e super pentru tot ce are nevoie stomacul si inima, sunt ca niste fulgi mici mici).

Buuuun. E o reteta mai lunga dar merita, e perfect sa o faci cand vrei sa hranesti mai multe guri. 

Mod de preparare:

  1. Se scurge lintea, se spala bine sub jet de apa si se pune la fiert cu 4 frunze de dafin, cand e fiarta se pune la scurs si sub jet de apa rece.
  2. Se pune mazarea la fiert, cand e gata se strecoara.
  3. Sotam ciupercile cu 2 linguri de ulei de floarea soarelui, 5 minute, pana se fac moi. Se scot ciupercile deoparte.
  4. Intr-o tigaie se caleste morcovul si usturoiul in pa, sare si piper, timp de 2-3 minute, se inmoaie,apoi urmeaza ceapa verde tocata, se caleste 3 minute. Daca compozitia devine uscata, mai adauga putina apa si acopera cu un capac.
  5. Peste toata compozitia se pune lintea, ciupercile, mazarea, drojdia inactiva, boia, cimbru, ulei masline si se amesteca. In timp ce amesteci, paseaza cu fundul de la paleta unele legume, o sa ajute sa lege mai bine compozitia :D. Se adauga mararul si patrunjelul, taratele de psyllium si se amesteca. Se gusta de sare.
  6. Intr-o tava de ceramica termorezistenta (sau forma de cozonac cu foaie de copt) se intinde compozitia si se taseaza bine. Se da la cuptorul preincalzit 170 grade, 25-30 minute, pana se rumeneste. Se scoate si se lasa la racit, apoi se taie.

 A doua zi este si mai buna. Merge cu un sos alb, maioneza (vegetala), salata verde si varza murata :D.

E o reteta in care gasim ingrediente de sezon si pe care le poti gati repede. 

Enjoy 😀 


Alexandra Vișan

Hello. Ma bucur sa te cunosc, sunt Alexandra.  Am inceput sa mananc de vreo 3 ani mancare vegetariana, imi place sa gatesc si  fac asta si ca job. Intre timp am gatit  la retreat-uri si brunch-uri cu Ildi and co. 

Iubesc mancarea si cred ca avem o sursa minunata de hrana cand vine vorba de ce creste din pamanturile Romaniei.

Iubesc Natura, am realizat asta despre mine cand am inceput sa gatesc legumele si toate minunatiile astea pe care le da Pamantul si care ne ajuta orice particica din corp. 

Facebook | Instagram

Un comentariu

  1. Delicios si sanatos! Perfect pentru masa de Paste. Multumim pentru reteta! 💝

Lasă un răspuns